Milli Eğitim Bakanlığına Şubat öğretmen atamaları için geri sayım başladı!

Peki ne kadar öğretmen alımı yapılacak. Adaylar merakla bu sorunun cevabını beklerken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı bir televizyon programında atamalar ile ilgili açıklama geldi. Bir diğer önemli konulardan bir tanesi ise pedagojik formasyon ile atamalar ile ilgili bir açıklama geldi.

ŞUBAT ATAMASINDA NE KADAR ALIM OLACAK?

MEB Bakanı Selçuk, katıldığı televizyon programında öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. Atamalarda rakamın belli olmadığını belirtti. "Bu sadece MEB'in verdiği bir karar değil. Maliye Bakanlığı'yla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu ara tasarruf dönemindeyiz. Bu konuyla ilgili çok kısa sürede açıklama yapılacak. " dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA FORMASYON KALDIRILACAK!

Ayrıca pedagojik formasyon ile öğretmen atamaları ile yapılan açıklamalarda " Öğretmen atamasında pedagojik formasyonu kaldıracağız. " dedi. Liselerde yeni bir dönem başlayacak. Buna göre liselerde iş garantili ön planda olacak. Meslek liselerini bitiren öğrencilerin kalifiyeli bir mesleklerde işe yerleşebileceği alt yapı çalışması olduğu belirtildi. Bununla ilgili gelişmeleri haberimizden öğrenebilirsiniz. Gelişmeleri anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamalarını indirebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim