Milli Eğitim Bakanlığından son dakika açıklaması. Sınavla öğrenci alımı yapılacak olan kurumlara merkezi sınavla başvuru için kılavuz yayımladı. Açıköğretim öğrencileri açıköğretim orta okulu müdürlüğü tarafından başvuru işlemleri yapılacak. Yurt dışı okullarda okuyan öğrencilerde büyük elçilik yada konsoloklardan işlemlerini yapabilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumlarına Merkezi sınava girmek isteyen adaylar 11 Nisan tarihinden itibaren internet üzerinden okudukları okullarda başvuru yapabilecekler. Son başvuru tarihi ise 18 Nisanda bitecek.

LİSELERE GEÇİŞ İÇİN SINAV TARİHİ AÇIKLANDI!

Ayrıca bu sınav sadece 8. sınıfta okuyan öğrencileri ilgilendirecek. Sınav tarihi de belli oldu. 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan merkezi sınavın isteğe bağlı olacağı belirtildi. Sınavda iki bölüm olacak. İki bölüm arasında adayların dinlenmesi ve ihtiyaçların gidermesi için süre verilecek. Bu sürede okuldan çıkılamayacak.

SINAVDA SORULACAK SORULAR!

Adaylara toplamda 90 soru yöneltilecek. Birinci bölümde 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil olmak üzere 50 soru sorulacak. İkinci bölümde ise; 20 Matematik, 20 Fen bilimleri olmak üzere 40 soru sorulacak. Sınav süresinde ise ilk bölümde 75 dakika, ikinci bölümde 60 dakika süre verilecek. Birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacak.

Sınav giriş belgeleri 22 Mayıs tarihinde öğrenciye okul idaresi tarafından verilecek. Ayrıca giriş belgesinin okul tarafından mühürlü olması gerekiyor. 2 Haziran tarihinde yapılacak olan sınavın sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde adaylara duyurulacak.

Kılavuz için tıklayın

Editör: TE Bilisim