İlk defa bu yıl uygulamaya konulan ara tatil uygulaması çerçevesinde ücretli öğretmenlere ara tatilde ödeme yapmayacak. Bu noktada ücretli öğretmenler ara tatilden sonra görevlerine devam edecekleri için SGK çıkışı yapılmayacak olup sadece 18-22 Kasım2019 tarihleri arasında ek ders ödemesi yapılmayacak.

Kadrolu Öğretmenlere Ek Ders Ücreti

MEB tarafından ayrıca kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlere 18-22 Kasım haftasında haftalık 15 saat ek ders ödemesi yapılacak olup bunun dışında 18-22 Kasım haftasında öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacaktır. Aynı zamanda idareciler için de ara tatil haftasında nöbet ücreti ve ikili eğitim ilave 2 saat ek ders ödemesi yapılmayacağı açıklanmıştır.

Destek Kursları Ücretleri

Destekleme ve yetiştirme kursları çerçevesinde 18-22 Kasım 2019 ara tatil öncesi ve sonrasını içeren hafta sonu günlerinde okulun destekleme ve yetiştirme kurs planlamasında bu günlere yer verilmiş ise o günler kurs yapılabilmekte olup bu kurslar süresince ek ders ödemesi yapılmaktadır. Ayrıca özel eğitim branşında olan öğretmenler de 18 ile 22 Kasım 2019 tarihlerinde (ara tatil süresi) mesleki dönem ücreti olarak yine yüzde 25 fazla bir ücret almaktadır.

Ara Tatil Ne Zaman Başlayacak?

İlk ara tatil uygulaması 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında olacak ve hafta sonu tatillerinin de araya girmesiyle birlikte 16 Kasım 2019 Cumartesi gününden başlayarak 25 Kasım 2019 Pazartesi gününe kadar olacaktır.