Milli Eğitim Bakanlığı 500 bin ücretsiz tablet ne zaman dağıtılacak son açıklama!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarına bazı önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamalardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığı bağlı okullarda öğrenimlerini uzaktan eğitim sistemine yöneli oldu. Cumhurbaşkanlığından 500.000 ücretsiz tablet müjdesi geldi.! Bilindiği gibi öğrenciler okullarda yüz yüze eğitimler ile koordineli bir şekilde Eba üzerinden uzaktan eğitime devam edecekler. Öğrencilerin eğitim metaryallerinden bir tanesi internet ve bilgisayar ihtiyacı olmaktadır.

500 Bin Tablet kimlere dağıtılacak belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretsiz tabletleri ne zaman dağıtılacağına dair yaptığı açıklamada 1-2 hafta içerisinde dağıtımlarının planlandığını ifade etti. Daha sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı kimlere tablet dağıtılacak konusunda gelişmeler var. MEB çalışmalarını devam ettirerek bazı değerlendirmeler paylaştı. MEB'e göre kimlere tablet dağıtılacak Nasıl bir strateji belirlenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı dağıtım stratejisi açıkladı. Tablet dağıtımında Milli Eğitim Müdürlüğü koordine edecek. Okullarda yöneticilerde bu sürece katılacaklar. Kimlerin bu imkandan yararlanacağı konusu da aşağıda belirtildi. ihtiyaç sahibi kişilere ilk etapta 500.000 dağıtım yapılacak. Daha sonraki aşamalarda bu konuda yeni müjde de gelebilir.

Ücretsiz tablet dağıtırken şu hususa dikkat edilecek;

  • Hanede eğitime devam eden kardeş sayısı,
  • Sosyal Yardımlaşma yardım alıp almama durumları,
  • Hanenin aylık gelir düzeyi,
  • Özel eğitim gereksinimleri.

Acun Ilıcalı TV8 Dizüstü bilgisayar dağıtımları ne zaman yapılacak?

Yapılan açıklamalar bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığında para yardımı yapılarak bilgisayar ne zaman dağıtılacak konusunda oldu. Bakanlık tablet için oluşturduğu strateji farklı kurumlardan birimlerden firmalardan gelen aynı ve nakdi destekleri de aynı şekilde yapmaya karar verdi. Milli Eğitim Müdürlükleri koordinesinde okul yöneticileri de ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırarak öğrencilerin internet üzerinden Eba ve canlı dersleri katılmalarını sağlamak için gerekli destekler ulaştırılacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim