Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kara ile okullar bilindiği üzere tatil edildi. Öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için bakanlık önemli bir çalışma yürütmekte olup dün yapılan resmi açıklama da öğrencilere veya velilerin telefonlarına hediye internetin verileceği ve hediye internetin EBA sisteminde kullanılacağı belirtildi. Peki veliler ya da öğrenciler hediye interneti nasıl alabilir? MEB 3 GB hediye interneti Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone aboneleri nasıl sahip olur.

3 GB İnternet Alma

Türk Telekom İçin

SMS uygulamasına gelerek 5555'e EBA yazarak gönderiniz. Hattınıza 3 GB hediye internet tanımlanacaktır.

Vodafone İçin

Her hangi bir SMS ya da arama yapılmamakta otomatik olarak tüm abonelere tanımlanmaktadır.

Turkcell İçin

Turkcell'in sahip olduğu BİP uygulamasını indirin, keşfet bölümüne tıklayın, EBA kanalını takip ederek mesaj bölümüne Hemen Kazan yazarak gönderiniz.

Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell için hemen yukarıda belirtilen aşamaarı uygularsanız hattınıza 3 GB'lik hediye internet tanımlanacak olup bu interneti MEB'in sahibi olduğu EBA sisteminde kullanabilirsiniz. EBA'dan videolar, ses kayıtları, animasyon ve soru çözümlerine öğrenciler rahat bir şekilde ulaşabilmektedir. Hediye interneti öğrenciler kendi hatlarına ya da telefonları yoksa velilerinin telefonlarından kazanabilir.