Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu son gelişmelerini aktarıyoruz. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zorunlu dersin azaltılmasıyla ilgili çalışma yapılacağını açıklamıştı.

İLGİ ALANINA GÖRE EĞİTİM;

Liselerde 16 zorunlu ders ile eğitimler devam ediyor. Öğrenciler 40 ders içerisinden 5 saatlik seçmeli derslerden eğitim görüyor. MEB 2023 eğitim modelinde öğrencilerin ilgi alanlarına öncelik verilmesi sağlanacak.

Liselerde zorunlu dersin azaltılması ve seçmeli derslerin ağırlık kazanacağı eğitim modelinde bazı detaylar ortaya koyuldu. Sabah Eğitim Yazarı Safure Cantürk'ün aktardığı bilgilere göre iki model üzerinde duruluyor.

4 DERS ZORUNLU DİĞER DERSLER SEÇMELİ;

İlk modele göre zorunlu derslerin azaltılması ile öğrencilere 4 ders zorunlu olacak diğer derslerin tamamı seçmeli derslerden oluşacak. Diğer modelde ise okudukları öğrenim türlerine göre haftalık ders sayının 20 saati zorunlu derslerle geçecek diğer derslerin tamamı seçmeli olacak. Seçme derslerde ise 20 saatlik seçme dersler olacak.

Her iki modelde gelişmiş ülkelerde bulunan eğitim ve ders saatleri incelenmesi sonucu ortaya koyulduğu belirtiliyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA