MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımları için tercihler başladı!

Milli Eğitim Bakanlığına 20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Türkiye genelinde 81 il ve 900 ilçede yapılacak olan öğretmen atamalarının kontenjan dağılımı belli oldu. Buna göre adaylar için büyük şehirlerde hangi ilden ne kadar öğretmen alımı yapılacağını ve bu illerde kontenjan dağılımının nasıl olacağını aktarıyoruz. Adaylar tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını merak etmekte. Diğer detaylar şu şekilde;

İLLERDE KONTENJAN DAĞILIMI

Toplamda 20 bin öğretmen alımım yapılacak ve büyük şehirlerden Ankara İlinde ayrılan kontenjan sayısı 30 oldu. İstanbul ilinde yapılacak alım sayısı 431 olurken, Bursa ilinde 9, Sivas İlinde 446, Adana 108, Erzurum'a ise 436 sözleşmeli öğretmen alımı yapacak.

BRANŞ BAZINDA DAĞILIM;

Branş bazında öğretmen alımlarında sınıf öğretmenliğinde 3047 atama yapılacak. İngilizce öğretmenliğinde 2038 kişi, okul öncesi öğretmen alımlarında 1601 kişi atanacak. Rehberlik öğretmeni kadrosunda ise 1056 öğretmen alımı yapılacak. Türkçe öğretmeni kadrosunda 1093 kişi, özel eğitim öğretmeni olarak 1002 kişi, fen bilimleri ve teknolojisi öğretmenliği için 919 kişi atanacak. Toplam kontenjan sayısı ise 20 Bin olarak açıklandı.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ;

Tercih işlemleri ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Sistem üzerinden giriş yapmak ve ardından son başvuru tarihinden önce başvuruları tamamlamak gerekmektedir. Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapılabilecek. Sisteme giriş yapabilmek ve tercih yapabilmek için sözlü sınava girip 60 ve üzeri puan almak gerekli olacak. Başvurular internet üzerinden yapılacak. Adaylar başvuru yapan aday sayısını internet üzerinden görebilecek. Tercihler il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylatılacak ve onaylatmadan önce yapılan tercih işlemlerinde değişiklik yapılabilecek. Adaylar tercihleri dışındaki kurumlara atanmak istiyorum seçeneğini işaretlendiğinde bilgisayar kurasında boş kalan kadrolar için ataması yapılacak. Tercilerde son gün 1 Şubat tarihine kadar devam edecek. Başvuru sonuçları ise 7 Şubat tarihinde açıklanacak.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirerek sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim