Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atamalara ilişkin geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklamada bulunmuş, öğretmen atamalarının yapılacağını aktarmıştı. Bizler de yaptığımız haberlerde bu atama müjdesine yönelik bilgilendirmeleri ulaştırmış, gelişmeleri takip edip anlık olarak sizlere aktaracağımızı kaydetmiştik. Konuya ilişkin açıklamasını gerçekleştiren Bakan Selçuk, net bir tarih ve branşlara yönelik açıklama gerçekleştirmedi. Bakan Selçuk, ilk açıklamasının ardından büyük ilgi gören ve sıkça kendisine yöneltilen sorulardan biri olan öğretmen atamaları hakkında yeni bir açıklama kaydetti... Açıklamasında " 20 bin öğretmenin atama branşları önümüzdeki günlerde belli olacak. Bizim bir tablomuz var tabloya bakıyoruz öğretmen açığı hangi alanda ne kadar. Bir de bütçemiz var. Bu bir hükümet meselesi, MEB karar vermiyor. Bazı branşlarda hiç ihtiyaç yok fazla var. Ama bu branşlardaki meslektaşlarımız atama istiyor. Benim devlet adına millet adına karar vermem gerekiyor. Bu kararı verirken sevdiğim branşlara göre mi karar vereyim, sosyal medyaya göre mi karar vereyim. Yoksa işin mesuliyetini koruyup mu karar vereyim. Bu bakımdan arkadaşlarımız kendilerini ifade etmek için yazıp çiziyorlar. Ama bizde kendi ihtiyaçlarımızı ülke adına göz önünde bulundurmak zorundayız. "

Atamalardaki branşlar belirtilmedi

20 bin öğretmen atamalarına ilişkin branşları aktarmayan Bakan Selçuk, hükümetin bazı noktalarda bütçe belirtmiş olduğunu ve bu kararların MEB tarafından alınmadığını aktarırken; ihtiyaçlar dahilindeki branşlara atamaların sağlanacağını ifade etti. Açıklamasında henüz bu tablonun net olarak ortaya çıkarılmadığını belirli branşlardaki meslektaşların atama istediklerini belirterek, hükümet meselesi olduğunu aktardı. Sosyal medyada atamalarla alakalı bir gündemin olduğunun farkında olduğu vurgusunu yapan bakan Selçuk, süreç hakkında bilgilendirmelerin yapılacağını belirtti...

Sosyal medya gündeminde

Öğretmen atamalarına yönelik süreç sosyal medyada özellikle Twitter gündeminde sıkça söz edilen konular arasında yer alıyor. Bizler de isinolsa.com olarak 20 bin öğretmen atamalarına yönelik süreçleri takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız. Tüm gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip etmeyi unutmayınız.