Milli Eğitim Bakanlığına 20 Bin öğretmen alımı yapılacak.

Yeni öğretmen alım için başvurular 26 Mart tarihinde başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yapılacak 20 bin ek atama için takvim belli oldu.16 Temmuz tarihine kadar kazanan adayların belli olacağı öğretmen ataması takvimine göre sözlü sınavları için 12 Haziran ile 30 Haziran tarihileri arasında yapılacağı belirlendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Etimesgut ilçesinde açıkladığı müjdeli atama haberinin detayları belli oldu.  KPSS sınavına girmiş olan adayların 2017 ile 2018 Kpss puanlarına göre başvuru yapabilecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tercihlerin alınması ve atama işlemleri ile ilgili tarihleri daha sonra açıklayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen takvime göre adaylar Türkiye genelindeki bir çok branşta öğretmen kadrolarına atanabilmek için tercih yapacaklar. Adaylar uzun bir süredir sosyal medya üzerinden seslerini duyurmakta ve atama sayısının 40 bin olmasını istediklerini belirtmekteydiler. Yine öğretmen atamalarına ilişkin gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

20 bin öğretmen ataması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum olarak paylaşabilirsiniz..

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim