Maske takmayan keçi gözaltına alındı.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip virüs covid 19'un ilk olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmesi ile bu virüse bulaşmamak için sosyal mesafe Maske ve hijyen kuralı tüm dünya genelinde işletiliyor. Fakat bazı ülkelerde bu durum abartılmışa benziyor. Sizce hayvanlara maske takılır mı? Hindistan'dan ilginç bir haber paylaşacağız.

MASKE TAKMAYAN KEÇİ BİR ŞARTLA SALINDI!

Hindistan, Uttar pradeş eyaletinin kanpur bölgelerinde bugün ilginç bir olay meydana geldi. Bilindiği gibi maske bir çok ülkelerde tartışılan bir konular arasında yer alıyor. Maskeyi kurallarına  uygun olarak takmayan vatandaşlar farklı idari ve adli yaptırımlar ile karşılaşabiliyorlar. Hindistan'da ise bu durumun farklı bir örneği mevcut. Polis ekipleri maske takmayan keçiyi kıskıvrak yakaladı. Emniyet güçlerinin yakaladığı keçi cip ile karakola getirilerek sahibinin de gelmesi beklendi. Sonunda keçinin sahibi de emniyete gelmesi ile bir daha maskesiz yollarda dolaşmaması şartıyla serbest bırakıldığı duyuruldu.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU! EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI.

Bu konu Times new de yapılan bir haber sonrasında sosyal medyanın da gündeminde oturdu. Hindistan  eyaletindeki emniyet güçleri yaptığı açıklamada Aslında keçiyi değil sahibini yakalamak için böyle bir şey yaptıklarını ifade etti. Maskesiz olduğunu görmesi üzerine keçiyi karakola getirdiklerini ifade eden polis memuru Ayrıca keçiye maske takılır mı sorusu üzerine insanlar köpeklerine takıyorlar Keçiye neden takılmasın sözleri olayı doğrular nitelikte oldu.

Sizce keçiye maskeye takılırmı?