Maske tavan fiyatı belli oldu. İstanbul Eczacılar Odası 1 Tl Maske fiyatlarına tepki gösterdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün ulusa sesleniş konuşmasında vatandaşların maskeye kolay erişebilirliği sağlamak için ücretli maske satışını serbest bırakacaklarını ifade etti. Maske satışı tavan fiyatı belirleneceğini açıkladı. Buna göre maske satışına izin verilecek fiyat bugün son dakika gelişmesi ile açıklandı. Artık maske eczanelerde, marketlerde satılabilecek. Bu konu ile ilgili bir genelge açıklanacağı ifade edildi. Yeni düzenlemenin detayları Ticaret Bakanlığı ve medikal sektörünün birlikte kararı ile 1 Tl olarak açıklandı. 

MASKE TAVAN FİYATI NEDİR?

Eczane ve Ptt ücretsiz maske dağıtımlarına devam edecek. Hayat eve sığar uygulamasından maske talep et butonuna basarak Sağlık Bakanlığı Maske SMS kodu alınabilecek. vatandaşlar T.C. kimlik numarası birlikte eczaneye giderek alınabilecek. Ücretsiz maske alamayanlar için eczane ve marketten maske alınabilecek. Cerrahi maskede 1 Tl fiyatı geçenler için Ticaret Bakanlığına ihbar edilebilecek. 

ECZACI ODASINDAN 1 TL FİYATA TEPKİ;

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu yaptığı açıklamada salgından önce zaten eczanelere geliş fiyatının 1 lira olduğunu bu fiyata satabilmeleri için 70-80 kuruştan gelmesi gerektiğini bunun mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında zor olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim