Bilindiği gibi taşeron kadro işçilerin kadroya geçiş için 2017 yılının son aylarında Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önemli bir çalışmaya imza attı. Taşeron kadro düzenlemesinde ilk aşama 2 Ocak 2018 itibari ile başladı. Daimi işçi statüsüne geçiş yapmak isteyen ve başvuru şartları uyan adaylar kurumlara ve valiliklere evrakları teslim ettiler.

Kurumlar oluşturdukları tespit değerlendirme komisyonları aracılığı ile kadro şartı uyan şartları tespit etti. Kurumlarda kadro şartı uymayan adayların genel olarak, emeklilik hak etmesinden, 14 Aralık tarihinde çalışma şartına uymadıkları gibi kriterler nedeniyle red edildiği anlaşılmaktadır. Başvuruları red olan adaylar belirtilen itiraz süresinde kurumlara yazılı olarak başvurularını tamamladılar. Kurumların yayımladığı kesin listelerin ardından yeniden başvuru şartı uyduğu anlaşılan adaylar kesin listede yer aldı. Kesin listelerin de yayımlanmasının ardından taşeron kadro sınavları için geri sayım başladı. Kurumlar taşeron işçilerin kadro sınavının ne zaman yapılacağının açıklanmasını beklenmekte.

SINAV SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açıkladığı başvuru takvimine ilişkin açıklamalara göre, kurumlar 2 Mart tarihi itibari ile kesin listeleri tamamlamaları gerekmekte ve 3 Mart tarihi itibari ile yazılı, uygulama, sözlü, uygulama, yazılı-sözlü, yazılı- uygulama tercihlerinden herhangi bir tanesini uygulayabilecekler. 

2018 TAŞERON KADRO SINAVI NASIL YAPILACAK?

Adayların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan 2018 taşeron kadro sınavı süreci. Adaylardan başarı ile tamamlayanlar 2 Nisan itibari ile kadro hakkı elde edecek. Taşeron kadro sınavına 450 bin civarındaki işçi katılacak. Adayların sınavdan en az 50 alması gerekecek. Her kurum kendi sınavını gerçekleştirecek.  

HANGİ KONULAR SORULACAK?

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu sınav ile yaptığı açıklamalarda sınav konularının yaptıkları iş ile ilgili olacağını belirtmişti. Kurumlar sınav komisyonlarını oluşturacak ve bu komisyonlar tarafından adaylara uygulanacak sınavdan adaylara  yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı olabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı gibi alternatiflerinden bir tanesini uygulacak. Adaylar kadro sınavında kaç almak gerekli diye sormakta. Adayların en az 50 puan almasıyla kadro geçişi sağlanacak.

Editör: TE Bilisim