Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmekte olan kuruluşlar corona virüsüne karşı bir çok önlem almaya devam ederken bir çok alışveriş merkezi de içerisinde bulunan kozmetik, gıda ve eczane firmaları hariç kapatıldı. Buna göre corona virüsü için önlemler her geçen gün artmaya devam ederken marketler zinciri olarak bilinmekte olan Migros Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan resmi duyuru da corona virüsüne karşı tedbirlerin alındığı ve çalışma saatlerinde değişikliğe gidiliği belirtildi.

Migros Çalışma Saatleri Değişti

Migros tarafından yapılan resmi duyuruda AVM'lerde bulunan Migros marketlerin çalışma saatlerinin 12.00 - 20.00 aralığında değiştirdiğini hizmete bu zor günlerde devam edeceğini fakat çalışma saatlerinde çalışanlar ile tüketicilerin sağlığını korumak adına değişikliğe gidildiğini duyurdu. Sabah erken saatlerde açılarak akşam 22.00 surlarında kapanan Migros artık 12.00 - 20.00 arasında çalışacak olup bu durum sadece alışveriş merkezlerinde bulunan Migros mağazaları için geçerli olacak yani diğer mağazalar için her hangi bir problem konusu olmayacaktır.

Diğer Marketlerin Çalışma Saatleri Değişiyor Mu?

Şu an için BİM, A101, ŞOK, CARREFOURSA gibi önemli market zincilerinden çalışma saatlerinin değişiklik göstereceğine dair net bir bilgi verilmedi. Ancak ilerleyen günlerde corona virüsü salgınının artması halinde nasıl bir yol izlenir bilinmemekte olup bir çok kozmetik firması dahi hem tüketicilerin hemde çalışanlarının güvenliği için mağazalarını kapatma kararı aldı. Öyle ki market zincirlerin de şubelerin bazılarını pasif hale getirme düşünceleri olabilir.