Koronavirüsten dolayı en çok yoğunluğun yaşandığı yerlerden bir tanesi marketler olmaktadır.  Market çalışanları son zamanlardaki vaka artışından en çok etkilenen mesleklerden bir tanesi olmakta. Vatandaşlar market alışverişleri vazgeçilmez bir durum olduğu için vaka tablosundaki artışlarda market çalışanlarının riski daha çok artıyor. Perakendeciler Federasyonu tarafından bir teklif geldi. Çalışanlar ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a taleplerini iletti. 

MARKERLER HAFTADA BİR GÜN KAPALI OLSUN!

Market çalışanlarının aynı zamanda izin yapabilmelerinin sağlanması ve küçük esnafın desteklenmesine yönelik olarak ta iletilen talepte koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışanların da vakalardan korunması için önlem olabilecek. Bilindiği gibi Mart ayından itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde hafta sonları getirilen sokağa çıkma yasaklarının olduğu günler marketler kapalı oluyordu. Türkiye genelindeki önlemlerde ise çalışma saatlerinde değişiklikler getirildi. Sosyal mesafe ve markette bulunması gereken sayılar metrekare başına belirlendi. 1 Haziran 2020 tarihinde yeni normalleşme kapsamında en çok kalabalığın yaşandığı yerlerin başında gıda satışı yapan küçük ve büyük işletmeler olmaktadır. Perakendeciler Federasyonun Bakan Pekcan'a ilettiği durumun nasıl uygulanacağı kararının yakın zamanda verilmesi bekleniyor. 

KDV DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ;

Market ürünlerinde kdv oranı düşürülsün talebi geldi. Kırmızı ette, sebze ve meyvede kdv oranlarının düşürülmesi hem vatandaşların alım gücünün artması sağlanacak. Hemde Marketlerin desteklenmesi sağlanacak.

MARKETLERİN 1 GÜN KAPALI OLMASI TEKLİFİNİ NASIL BULUYORSUNUZ? YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim