2 Mart 2021 tarihi itibari ile Türkiye'de uygulanan kısıtlamalar belli ölçülerde kaldırıldı. Buna göre bazı esnaflar 11 ay sonunda yeniden kepenk kaldırırken bir çok işletme aylar sonra yeniden müşterileri içeriye alabildi ve oturaklarında oturtabildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayımlanması beklenirken ilgili duyuru geldi. Buna göre İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru neticesinde esnafların çalışma saatlerinde güncellemeye gidildi. Market, manav, kasap, berber, kuaför, güzellik salonu, kafe, restoran, çay ocağı, lokanta vb. gibi bir çok işletmenin çalışma saatleri güncellendi. Peki hangi işletme saat kaçta dükkanı açabiliecek, saat kaçta kapatması gerekecek?

Çalışma Saatleri Değiştirildi!

İçişleri Bakanlığından duyurulan genelge ile bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri olarak duyuruldu. Daha önce ki belirlenen çalışma saatlerine göre burada belirtilen esnafların çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi.

Öte yandan düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine hizmet verecekleri yönünde de yeni bir uyarı daha yapıldı. 

Buna göre bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför, güzellik salonu, ayakkabı, terci gibi işletmelerin açılış saatleri ve kapanış saatleride biraz daha esneme yapılmış görülmekte olup diğer işletmelerin açılış ve kapanış saatlerinin aynı olduğu görülmektedir. Önümüzdeki hafta vaka durumlarına göre yine yeni değerlendirmeler yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim