Geçtiğimiz günlerde bilim adamları tarafından ortaya çıkarılan dünyanın manyetik kutubunun kayması konuus halen gündeme gelmeye devam ediyor. Buna göre dünyanın manyetik kutubunun kayması hız kazandı. Öyle ki manyetik kutup her geçen gün kaymaya devam ediyor. Eğer manyetik sistem değişirse artık Doğu, Batı olabilir ve Güney ise Kuzey olabilir. Bu durumda Güneş Doğudan değil Batıdan doğacak anlamına geliyor. Müslüman inanışında dünyanın batması için Güneş'in Doğu'dan değil Batı'dan doğması gerekiyor. Manyetik sistem değişirse güneş doğudan değil batıdan doğacak. Peki bu bir kıyamet alameti mi? Dünya nereye doğru gidiyor.

Bilim: Güncellemeyi Acilen Yapmak Zorunda Kaldık

Dünya Manyetik Modelinin son güncellemesi 2015 yılında yapılmıştı ve bu güncellemenin 2020 yılına kadar sorunsuz kullanılması bekleniyordu, ancak manyetik alan son zamanlarda hızlı bir değişime geçti. Bu yüzden araştırmacılar güncellemeyi hemen yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Dünyayı Manyetik Alan Koruyor!

Şu an dünyanın korunmasına en büyük etkisi olan yapı manyetik alandır. Öyle ki Güneş'ten diğer gezegenlerden, uydulardan ya da yıldızlardan yani dünya dışından dünyaya gelen tüm zararlı ışınlardan dünyayı manyetik alan koruyor. Eğer manyetik alan kayarsa, sistem değişirse dünya büyük bir tehlikeye girebilir. Elektriklerde sık sık sorunlar yaşanabilir, bir çok nokta karanlıkta kalabilir.

Güneş Batıdan Doğacak

Dünya manyetiği değişir ve sistem değişirse Doğu'ya artık Batı demek zorunda kalırsak Güneş Batıdan doğabilir. Bu durum kıyamet alameti ile açıklanabilir mi bilinmiyor ancak Müslüman inanışında Güneş doğudan değil batıdan doğarsa kıyametin gerçekleşeceği ve bu sürenin yemek yerken ki yutkunmadan bile az olacağı belirtilmektedir.

Editör: TE Bilisim