Geçtiğimiz Elazığ depreminden sonra tüm Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken geçtiğimiz aydan itibaren sallanmaya devam eden Manisa yine yürekleri ağza getirdi. Artçılar ile birliktevatandaşlar evlerine girmeye korkarken bugün AFAD tarafından yapılan açıklamada Manisa’da gerçekleşen depremin şiddeti 4 olarak açıklandı.

Saat 09:31’de Gerçekleşti

Bu sabah gündemde yer alan bilgilere göre Manisa’da korkutan bir deprem gerçekleştiği açıklandı. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin şiddeti 4 olarak ifade edildi. Sabah saatlerinde 09:31’de gerçekleşen depremin merkez üssü Akhisar olarak belirtildi. AFAD depremin şiddetini 4.0 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi tarafından 3,7 olarak belirtildi. Gerçekleşen bu deprem sonrası Manisa’da artçılar da devam etti.

Artçılar Sürüyor

7 Şubat 2020’de merkez üssü Manisa Akhisar olarak belirtilen ve şiddeti de 4 olarak açıklanan deprem sonrasında hem Kandilli hem de AFAD’ın internet sitesinde artçıların devam ettiği görünüyor. 4 şiddetindeki deprem sonrasında MUSALAR-AKHISAR (MANISA), KARABORKLU-AKHISAR (MANISA), DOLMADEGIRMEN-AKHISAR (MANISA), ALIFAKI-KIRKAGAC (MANISA)’da gerçekleşmek üzere şiddeti 2’den az artçı depremler yaşanmaya başladı.

Uzmanlar 18 İli Uyardı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve AFAD Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar, Elazığ depremi hakkında Demirörengöl üzerinden Palu'ya devamında Sivrice, Doğanyol, Pütürge, Çelikhan ve Kahramanmaraş, Kahramanmaraş'tan daha da güneye gidildiğinde ise Antakya'ya kadar uzandığını biliyoruz. Bu da Doğu Anadolu Fay Zonu’nda yer alan illerde yaşana vatandaşları uyarıyor.

Editör: TE Bilisim