Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklaması ile taşeron işçilere kadro verileceği duyurulmuş ve bir milyona yakın kişi büyük bir heyecan yaşamıştı. Mart ayında yapılan bu açıklama ile taşeron işçiler ne zaman kadro alacağız sorularını sorarken yine eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında taşeron işçilerin kadro alması konusunda %99'luk kısmın tamamlandığını ve ufak pürüzlerin kaldığını söylemişti. Ancak henüz taşeron işçilerin kadro alması konusunda kesinleşen her hangi bir şey yok.

Naci Ağbal Açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye Büyük Milleet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde taşeron işçilerin kadro alması hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Naci Ağbal'ın ifadeleri ile taşeron işçilerin kadro alması konusunda halen çalışmaların deva ettiği belirtilirken bir noktaya gelindiğinde kamuoyuna bu konu hakkında açıklamaa yapılacağını belirterek 700 bin kişiye sevindirici haberi veremedi. Darbe girişiminin olması ile hükümet ve milletvekilleri taşeron işçilerin kadro alması konusunda her hangi bir açıklama yapılmadı ve bir süre bu çalışmaların durduğu tahmin ediliyor. Sosyal medya da yapılan yorumlara göre taşeron işçilerin kadro olması konusunun 2017 yılından önce netlik kazanmayacağı belirtilmektedir.
Editör: TE Bilisim