MAKO 53 İşçiyi İşten Çıkardı

Otomotiv sektöründe 16 Mayıs tarihinde işçiler eyleme gitmiş ve yaklaşık 10 gün boyunca üretim durmuştu. Eylemlerin sona ermesinin ardından Otomotiv devi TOFAŞ'ın 83 işçiyi işten çıkartmasının ardından yedek parça üreticisi MAKO fabrikası da 53 işçinin işine son verdi. Dev firmalar işçilerine cep telefonlarına SMS göndererek işten çıkarıldıklarını bildirdi. Gelen SMS’lerde insan kaynakları imzası ile şu ifadeler kullanıldı; "Eylemleriniz nedeni ile iş akdiniz 24.06.2016 tarihinde fesh edilmiştir. Fesih yazınız ve evraklarınız adresinize gönderilecektir."

İşçiler yaşanan gelişmenin ardından fabrika önünde toplanarak işten çıkarmalara tepki gösterdi. İşten atılan arkadaşlarına destek olmak için de sabah 08:00 vardiyasına gelen işçiler içeriye girmek istemedi. İşten çıkarılan işçiler arkadaşlarını ikna ederek içeriye girmelerini sağladı.

İşten çıkarılmalarla ilgili tepki gösteren işçilerden Serdar Mazlum, kendilerine bir ay önce söz verildiğini, genel müdürün kendilerine bu işten hiç kimse zarar görmeyecek dediğini kendilerinin de buna güvenerek üretime geri döndüklerini söyledi. Sendikadan istifa ettikleri için işten çıkardıklarını belirten Mazlum, hiçbir resmi belge olmadan sadece telefon edilerek işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini dile getirdi. Belki biz şuan çalışıyor görünüyoruz ama işe gitmediğimiz için devamsızlık mazeretiyle atılacağız diyen Mazlum zaten tazminatta ödenmedi ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim