Ülkemizde bilindiği üzere işlediği suçlardan dolayı ceza alan çok sayıda mahkum bulunmakta olup mahkemelerce verilen ceza süresini dolduran kişiler serbest bırakılmaktadır. Bu süre bazı dönemlerde affedilmekte ve azaltılmaktadır. Buna göre bazı suçlarda ceza indirimi, ceza affı yapılmaktadır ancak belirlenmiş olan bazı suçlarda kesinlikle hiçbir ceza affı verilmemekte ve kişinin mahkeme tarafından verilen süresini doldurması beklenmektedir. Buna göre 2020 yılına girilmesi ile birlikte pek çok mahkum yakını ve mahkum ceza indirimi, ceza affının verilip verilmeyeceğini büyük bir merak ile beklerken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 4 Ocakta özel bir kanala yayına çıkacak.

CEZA İNDİRİMİ OLACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu özel bir televizyon kanalına çıkmış ve pek çok konu hakkında gündem maddelerini değerlendirmişti. Kendisine yöneltilen ceza indirimi, ceza affı olacak mı sorusuna ise o konu ile kendisinin ilgilenmediğini ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün ilgilendiğini belirterek gözleri 4 Ocak 2020 tarihine çevirmişti.

Buna göre 4 Ocak 2020 tarihinde Abdulhamit Gül özel bir televizyon kanalına çıkarak adalet ile ilgili bir çok konu hakkında açıklamalar ve değerlendirmeler yapacak. Mahkumlara ceza affı verilecek mi, hangi suçlarda ceza indirimi verilecek gibi soruların net olarak açıklanması bekleniyor.

Sizce ceza indirimi verilmeli mi, kimlere verilmeli yorum olarak paylaşır mısınız?

Editör: TE Bilisim