Türkiye Büyük Millet Meclisinin görüşmesi ve Adalet Bakanlığının talepleri doğrultusunda belirlenen konularda hükümleri bulunan hükümlülere af çıkabilmektedir. Buna göre af çıkacak mı, af ne zaman kimler için çıkacak sorusuna yönelik geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül özel bir televizyon kanalına konuk olmuş ve yetkinin Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de olduğu bu konunun görüşülerek karar verileceği belirtilmişti. Peki TBMM'de görüşmeler başladı mı?

14 OCAKTA MECLİS AÇILACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM bilindiği üzere yılbaşı ile izne ayrılmış 2 Ocakta en son Libya için asker teskeresini çıkarmıştı. 14 Ocak 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM yeniden açılacak ve görüşmeler başlayacak. Buna göre ilk görüşülecek olan konnular arasında bu da yer alıyor fakat hükümet cephesi ile muhalefet cephesinden henüz net bir talep olmadığından dolayı af konuları ne zaman çıkarılacak bilinmiyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan duyuruda kadın, hamile, engelliler için bir çalışmaların yapılmasına öncelik verilebileceği ve bu kişiler arasında belirlenen hükümlere göre hükmünü evde çekmesi, hafta sonu çekmesi vb. gibi kararların verilebileceği belirtilmişti. TBMM'de mahkumlara af konusu görüşülürse sizlere bilgi vereceğiz.