İkinci yargı Paketi için tasarı yakın zamanda TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Adalet ve kalkınma Partisi infaz düzenlemesi ve mahkumlara af olarak bilinen düzenleme için tasarıyı Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmeye başladı. Geçtiğimiz gün CHP ile bir araya gelen Ak parti tüm partiler ile görüşmesinin ardından Meclis komisyonunda görüşmeye başlanacak.

Diğer bir gelişmede Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yeni infaz yasası mahkumlara af olarak bilinen 2. yargı paketinin görüşmeleri kapsamında Ankara'da bir telekonferans ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sona erdi.

MECLİSE GELİYOR.

Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanvekili ahit Özkan İnfaz kanun teklifi için yaptığı açıklamada görülmelerin tamamlanmasının ardından bu hafta meclise sunmayı haftaya da gündeme getirmeyi planlıyoruz açıklaması yaptı.

BEKLENEN DÜZENLEMELER;

Koşullu salıverme hesaplamalarında yüzde 50 oranında indirim uygulanacak. Daha önce 2/3 olarak yapılan infaz hesaplaması 1/2 olarak hesaplanacak, bazı suçlarda kapsam dışı bırakılacak. Kasten öldürme suçları 2/3, terör suçları 3/4 olarak hesaplanacak. Mükerrer suçlardaki hesaplamalar ise 2/3 olarak hesaplanacak.

Denetimli Serbestliğe ayrılmada yapılacak olan düzenlemede ise koşullu salıverme tarihinden 1/5 oarak hesaplanacak. Daha önce 1 yıl ve bazı suçlarda 2 yıl olarak hesaplanıyordu.

Yeni infaz usulleri getirilecek. Cezasını evde infaz edecek olan yaş şartları belirlenecek. kapsam dışı suçlar dışında hamile olanlar doğumdan itibaren 1.5 yıl sonra cezasını infaz edecek.