Yakın bir tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması beklenen infaz düzenlemesi mahkum affı için son gelişmeler belli olmaya başlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu ifade edilen infaz düzenlemesinde gece infaz ve evde infaz gibi infaz sistemine yeni düzenlemeler eklenecek. Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı uzun zamandır üzerine çalıştığı ifade edilen düzenlemede verilen cezanın yarısı ceza evinde geçirilecek.

Cinsel suçlarda, terör suçlarında örgütlü suçlarda ve mükerrer suçlarda kapsam dışı olacak olan infaz düzenlemesinde hüküm alan hamileler için 1.5 ay erteleme kadın ile yaşlılar için evde infaz gibi alternatifler yer alıyor. Denetimli Serbestlik nasıl uygulanacağı da belli olmaya başlandı. Buna göre 1/5 oranında denetim uygulanacak. Diğer yandan cezanın yarısı ceza evinde yatmak zorunluluğu olacak. Hafta sonu infaz için ise 1 yıl hapis cezası alanlar için uygulanabilecek.

İNFAZ DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

İkinci yargı paketi için yapılacak olan düzenlemelerde 30 madde yer alacak. Yakın zamanda Ak parti ile MHP'nin oyları ile TBMM'ye sunulmayı bekleniyor. Buna göre 2-3 hafta içerisinde meclise gelmesi beklenen düzenlemenin bir kaç ay içerisinde çıkartılması bekleniyor. Diğer yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ikinci yargı paketi için değerlendirmelerde bulundu. Buna göre Hukuk yargılamaları için 6-8 ay arasında yargılamanın hızlanacağı ifade edildi. 4 milyonun üzerinde devam eden hukuk davası bulunduğu ifade edildi.