DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde bugünde sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar devam ediyor. Şehrin her tarafında yükselen dumanlar olayların ne kadar şiddetli geliştiğini gösteriyor. Bu sabah saatlerinden itibaren de yasakların devam ettiği 3 mahalleden silah ve patlama sesleri duyuldu.


Silvan’da kaymakamlık kararıyla dün saat 12.00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen Tekel, Mescit ve Konak mahallelerine çıkan cadde ve sokak girişlerindeki hendek ve barikatları kaldırmak için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor.  Yasağın başladığı saatlerden itibaren 3 mahallede başlayan silah ve patlama sesleri bugün de sürdü. Gece boyunca mahallelerde çatışmalar yaşanırken, Sabah saatlerinden itibaren patlama sesleriyle birlikte dumanlar da yükselmeye başladı.


Eski Mescit Mahallesi’ndeki, Bitlis Caddesi üzerinde bulunan hendekleri kapatmaya giden bir kepçeye PKK’lı teröristlerce roketatarla ateş açıldı. Roketatar mermisinin isabet ettiği kepçe, tutuşarak yanmaya başladı. Yangınla birlikte sokak arasından yükselen siyah dumanlar mahalleyi de etkisi altına aldı. Dün başlayan ve halen devam eden sokağa çıkma yasağı ile birlikte, güvenlik güçlerinin Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde başlattığı operasyon da sürüyor.
Öte yandan ilçe merkezine askeri araç sevkiyatı yapıldığı görüldü. Silvan-Diyarbakır caddesi üzerinden ilçeye giriş yapan zırhlı araçlara TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlar da güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilisim