2016 Lisans Yerleştirme Sınavları  için son 24 saat. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvurular yarın sona eriyor. İşte detaylar.



LYS 2016 başvuruları ne zaman bitecek? LYS sınav başvuru bitiş tarihi belli oldu mu? 1 Nisan'da başlayan LYS sınav başvurusu bitim tarihine ilişkin bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.


2016 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabilecekler.


LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenler, 1-14 Nisan tarihleri arasında LYS başvurularını yapabilecek. Başvuru işlemleri, bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan günü mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasından internet aracılığıyla bireysel başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan'da saat 23.59'da sona erecek.

LYS SINAV TARİHLERİ VE SAATLERİ


LYS-4 (Sosyal Bilimler): 18 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00


LYS-1 (Matematik): 19 Haziran 2016 (Pazar), 10.00


LYS-2 (Fen Bilimleri): 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00


LYS-5 (Yabancı Dil) 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 14.30


LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00


LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da birden fazla oturumda yapılacak. Adaylar, girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecekler. LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adaylar, YGS'ye ek olarak tercih edecekleri yükseköğretim programları için gerekli olan LYS'lere girecek.


SINAV ÜCRETİ ÖDEMELERİ


Başvurusunu bir Başvuru Merkezinden yapan adaylar, 3 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyecek. Adaylar girmek istediği her bir LYS için 35 TL ödeyecek.


Adaylar; Akbank'ın ATM, tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Halk Bankası ve Ziraat Bankasının ATM ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türk Ekonomisi Bankasının tüm şubeleri ile İnternet bankacılığı aracılığıyla ve tüm PTT işyerlerinden sınav ücretini yatırabilecekler. Adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan ödemeler alanından kredi kartı veya banka kartı ile de yatırabilecek.


Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan'da mesai bitiminde; ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan ödemeler alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan'da saat 23.59'da sona erecek. Ücret ödeme için başvuru süresi uzatılmayacak.