Korona virüs önlemleri kapsamında da ülkemizde daha öncesinde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü bireylerin sokağa çıkması yasaklanmıştı. Bu yasağa gün gece itibari ile 30 Büyükşehir ile Zonguldak ili içerisinde yaşayanlar da dahil oldu. 31 ilde sokağa çıkma yasağının açıklandığı dün akşamdan itibaren vatandaşlar, marketlerin yolunu tuttu.

Temel ihtiyaçların yanı sıra farklı alışveriştercihleri ile virüs tehlikesine aldırmayanlar ise gündeme oturdu. Özellikle koladan, cipse, çikolatadan daha başka birçok ihtiyaç için marketlere koşulması birçok kişi tarafından eleştirildi. İşte yurdumuzdan sokağa çıkma yasağından manzaralar.

Luppo, Coca Cola için Markete Koştular

Yasağa çıkma yasağının açıklanması ile gece 24.00’daan önce temel ihtiyaçlardan olan ekmek, su ve benzeri ihtiyaçları için marketlere koşan vatandaşların yanı sıra çerez ve abur cubur için markete koşanlar ise dün gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medya üzerinden durumu eleştirenler ise Tabi 48 saat için luppo önemli abi" gibi paylaşımlar yaptı.Aynı zamanda Bilecik’te de bir vatandaşın Coca Cola alması da eleştirilen görseller arasında yer aldı.

Konu ile ilgili olarak ise Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Çöl tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da bu durumu "Yorumlarda Luppo isteyenler olmuş. Anlaştık, siz evinizde kalın süreç bitsin hepinize Luppo’larınız benden" sözleri ile ifade etti.

Herkes Ekmeğe Koşarken…

Özellikle fırınların ve bankamatiklerin önünde uzun kuyruklar oluşurken marketlerde oluşan kalabalığın nedenleri arasında da farklı olanlar bulunuyordu. Vatandaşlar Luppo’dan cipse, CCocaCola’dn farklı birçok üründen almak için marketlere koştu. Özellikle tehlikeli bir salgında bu tür olayların yaşanması birçok kişiyi hayrete düşürdü. Ekmek ve temel gıda maddeleri hariç bu tür ürünleri almak için markete koşanlar ise çok eleştirildi.

Editör: TE Bilisim