Polis Akademisi Başkanlığı polis memuru alım ilanları başvuru şartlarında değişiklikler yapıldı. Yönetmelik değişikliğinde çarşı ve mahalle bekçiği, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine askeri personel alımları Polis Akademisi Başkanlığına polis memuru alımları için resmi gazetede yönetmelik değişiklikleri açıklandı.

POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK;

POMEM, PMYO, PAEM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Alımları, çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında girişte başvurularında şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarının başvuru yapabildiği kontenjanlarda sadece emniyet personeli şehit ve gazi yakınlarını kapsarken yeni değişiklik ile Jandarma, TSK, Sahil Güvenlik Komutanlığı şehit veya vazife malulleri eş veya çocukların, erbaş er güvenlik korucusu malul aylığı bağlanan eş ve çocukları, terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkisinin azaltılmasında yada bertaraf edilmesine yardımcı olurken hayatını kaybedenler yada engelli olanların eş ve çocukları da bu kontenjandan yararlanabilecek.

26. DÖNEM POMEM SONUÇLARI;

Diğer yandan 26. Dönem POMEM başvuruları 25 Ekim tarihinde tamamlanmansın ardından başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla beklenen konular arasında yer alıyor. Şahsen başvuru ile evrak teslimi aday değerlendirilmesi için Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden tüm detaylar ilan edilecek.

BEKÇİ ALIMI;

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarına başvuru yapan adaylar ise sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bekçilik mülakat sonuçları sorgulama sayfası işin olsa sitesi üzerinden adayların bilgisine paylaşılacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.