Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar aldıkları puanlar ile Devlet Kurumlarına memur olarak atanmaya çalışmaktadır. 2016 yılının ilk merkezi ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile 10 binden fazla aday Devlet Kurumlarında memur olacak. Peki lise, önlisans ve lisans mezunu olan adaylar geçtiğimiz senelerde kaç puan ile hangi kadrolara başladı.

Puanlar Yükseliyor, Kadro Azalıyor

Adaylar aldıkları puanlar ile 137 farklı devlet kurumunun bir tanesine memur olarak atanmaya çalışırken geçtiğimiz senelerde hangi kadronun kaç puan ile atama yaptığı da araştırılmaya başlandı. Ancak adayları bazı üzen haberler var çünkü incelemeler yapıldığında kadroların alım puanlarının yükseldiği gözlemlenmekte olup atama sayılarının da düştüğü görülmektedir. Fakat kadrolara tercih yapacak olan adayların mutlaka geçtiğimiz senelerde yapılan 2015/1 ve 2015/2 Merkezi Atama puanlarına bakması gerekmektedir. Bu puanlar ile tercih yapan adaylar aldıkları puan ile kurumlarda açılan memurluklara daha iyi yerleşebilir.

Kadroların Puanları Belli Mi?

Adayların yanlış bildiği bilgilerden bir tanesi ise kadroların puanlarının kaç olduğu sorgusudur. Alım yapacak olan akdroalrın puanlarının hiçbiri belli olmamakta ve kadroya müracaat eden kişilerin aldığı puanlara göre belirlenmektedir. Alınacak olan kontenjana göre adaylar yüksek puandan düşük puana göre sıralanmakta ve ÖSYM bu sıralamaya göre atamaları gerçekleştirmektedir.
Editör: TE Bilisim