İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Polis öğrencisi alımları lise, ön lisans ve lisans mezunları arasında gerçekleştirilmekte olup sıra ile Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezleri PAEM için alımlar gerçekleştirilmektedir.

Buna göre polis alımlarında en yoğun rağbetin gösterildiği alımlardan bir tanesi Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO alımlarıdır. Peki PMYO polis alımı ne zaman yapılacak? PMYO polis alımı başvuru tarihleri duyuruldu mu? İşin Olsa ekibi olarak PMYO polis alımı hakkında tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

PMYO POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Buna göre normalde Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO lise mezunu polis alımları YGS'den sonra yapılmaktaydı. Ancak YGS kaldırıldı ve artık üniversite sınavları Haziran ayında yapılacak. Peki sınavdan sonra mı lise mezunu polis alımı yapılacak? İşte tahminlerimizi açıklıyoruz.

Lise mezunu polis alımı için İşin Olsa ekibimizin iki tahmini bulunmaktadır. İlk tahminimize göre polis alımları üniversite sınavı sonuçları açıklandıktan sonra yani en erken Haziran - Temmuz ayında yapılabilir. İkinci tahminimiz ise Milli Savunma Üniversitesinin uyguladığı sistemdir.

Yani polis alımları sınavdan önce yapılır, adaylar ayrı bir sınava tabii tutulur. Ancak PMYO'da eğitim görebilmek için üniversite sınavına girmeleri ve üniversite sınavından belirlenen baraj puanını alması gerekir. Eğer ikinci tahminimize göre alım yapılırsa ki düşük ihtimal ancak önümüzdeki aylarda ilan çıkabilir. Büyük ihtimal alımlar yaz aylarında bekleniyor.

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim