Milli Savunma Üniversitesi askeri personel istihdamları kapsamında çok sayıda lise ve yüksekokul mezunu öğrenci alımı yapacak. Buna göre MSÜ 2020 başvuruları ne zaman alınacak? Nasıl başvuru yapılacak?

BAŞVURU TARİHLERİ;

Milli Savunma Üniversitesine yapılacak başvurular 7 Ocak ile 10 Şubat tarihleri arsında gerçekleştirilecek. ÖSYM üzerinden yapılacak başvurularda sınava giren adaylara Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimleri testlerinden sorular yöneltilecek. Buna göre sınav 29 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Binlerce adayın beklediği başvurular için hangi şartlar aranacak. harp okullarına erkek ve bayan askeri personel istihdamı için istenilen bazı şartlar şu şekilde olacak. Adayların en fazla 20 yaşında olmaları gerekli olacak. Astsubay alımlarında yaş şartı ise 21 olarak istenilmektedir. Adaylara yapılacak arşiv ve güvenlik soruşturmalarından olumlu olarak sonuçlanması başvuru için gerekli olacak. Diğer özel ve genel başvuru şartlarına sahip adaylar ilana başvuru yapabilirler. Adayların ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS ile TYT sınavlarına katılmış olmaları ve taban puanı almış olmaları istenilecek. Subay alımını kazanan adaylar 4 yıl, astsubay alımı kazanan adaylar ise 2 yıl eğitim alacaklar.

Başvurular osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Aday İşletim sistemi üzerden geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ösym merkezlerinden başvuru yapabilirler.