İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü yıl içerisinde açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden ilanlar hazırlamakta ve ilanları kamuoyuna duyurarak polis alımı başvurularını kabul etmektedir.

Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM yıl içerisinde en çok polis alımının yapıldığı eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Peki lise mezunu POMEM polis alımına başvuru yapabilir mi? Lise mezunları POMEM'den nasıl polis olabilir?

Lise Mezunları POMEM'e Başvuru Yapabilir Mi?

Lise (ortaöğretim) mezunu olan adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM polis alımlarına başvuru yapabilir mi? Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre POMEM'in alım şartları belirtilmektedir. Buna göre POMEM'e lise mezunu adaylar başvuru yapamaz. Peki POMEM'e kimler başvuru yapabilir.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Genel olarak, POMEM alımlarında başvuru için lisans mezunu olma şartı aranır. Ancak, önceden lisans mezunu olmayan kişilerin POMEM'e başvurabilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi gereğince yapılan düzenleme kapsamında, en az ön lisans (2 yıllık) mezunu olmak koşuluyla başvuru yapılabilmektedir.

Bu nedenle, Lise Mezunları'nın POMEM alımına doğrudan başvuru yapması mümkün değildir. Ancak, lisans veya ön lisans mezunu olduktan sonra başvuru yapmaları mümkündür. Lisans veya ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra, diğer başvuru koşullarını sağlayarak POMEM alımlarına başvurabilirler.

Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e müracaat edebilmek için adayların dört yıllık lisans bölümlerden ya da iki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Lise mezunu adaylar POMEM'e başvuru yapamamaktadır. Bundan önce ki senelerde ön lisans mezunu adaylar da POMEM'e başvuru yapamıyordu ancak yapılan düzenleme ile artık POMEM'e ön lisans mezunu adaylarının da başvuru yapabilme hakkı tanınmıştır.

POMEM Polis Alımı İlanları:

Polis Akademisi başkanlığı tarafından yapılmakta olan POMEM için başvuurlar her yıl alınıyor. Güncel POMEM ilanlarına başvuru için ve gelişmeleri takip etmek için aşağıdaki haberi kullanabilirsiniz.

2024 Yılı 31. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı - KPSS, Yaş ve Diğer Şartlar? 2024 Yılı 31. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı - KPSS, Yaş ve Diğer Şartlar?

Editör: Erhan İmamoğlu