Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü düzenlendi. Sonuçlar 28 Mart 2017 tarihi ile açıklandı ve sonuçların açıklanmasının üzerine 4 Nisan 2017 tarihinde Lisans Yerleştirme Sınavı başvurular başladı.

Lisans Yerleştirme Sınavı başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sistemi aracılığı ile yapılmakta olup adaylar başvurularını 17 Nisan 2017 tarihine kadar yapabilecektir. Peki kimler müracaat edebilir ve detaylar nedir?

DETAYLAR

Sınav: Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)
Başvurular: ÖSYM AİS
Son Başvuru: 17 Nisan 2017
Koşul: YGS Barajı Geçmiş Olmak (180 puan ve üzeri)

NASIL BAŞVURU YAPILIR


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile yapılmakta olan başvurular 17 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek ve adayların bu tarihe kadar başvurularını yapması gerekmektedir. gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır.

https://ais.osym.gov.tr/

Adayların yukarıda ki linki takip ederek 2017 - LYS seçeneğini seçmesi gerekmekte olup karşılarına çıkan panelden ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile ÖSYM'nin paneline giriş yapması gerekmektedir. LYS sınavına gireceği yeri ve sınava girmek istediği oturumları seçecek olan adaylar oturum başı 40 liralık ücreti ÖSYM anlaşmalı bankalara ya da ÖSYM'nin internet sitesinden kredi kartı ile ödeyerek LYS sınavına haziran ayında girebilecektir.
Editör: TE Bilisim