Libya'da düşen askeri helikopter içinde bulunan 7 kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Libya'da, Trablus merkezli hükümete bağlı orduya ait bir helikopter düştü. Helikopter içinde bulunan Komutanı Albay Hüseyin Budeyye'de ölen 8 kişinin arasında açıklandı

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AA muhabirine konuşan Trablus merkezli Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ali eş-Şeyhi, Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı'ndan Ez-Zaviye'ye gitmek üzere havalanan helikopterin henüz belirlenemeyen sebeple iki kent arasındaki El-Maya bölgesine düştüğünü söyledi.

Helikopterde sivillerin de bulunduğunu kaydeden Şeyhi, kazada hayatını kaybedenler arasında ayrıca Batı Bölgesi Operasyonları Komutanı Albay Hüseyin Budeyye ve Şehitler Tugayı'nın Komutanı Suheyb er-Ramah'ın da bulunduğunu aktardı.

CENAZELER HASTANEYE GÖNDERİLDİ

Bu arada, Zaviye Belediye Başkanı Muhammed el-Hadravi, helikopter kazasında hayatını kaybeden 8 kişinin naaşının hastanelere nakledildiğini ifade etti.

Hadravi, helikopterdeki kişi sayısının net olmadığını, bu nedenle kayıpları belirleyemediklerini belirtti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hayatını kaybedenlerin yakınlarının taşkınlık yapmasından endişe edildiği için bölgede güvenlik gücü sayısı artırıldı, kentin doğu ve batı girişleri kapatıldı.

Editör: TE Bilisim