Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Üniversitelere kayıt işlemlerinin başlamasıyla birlikte, KYK Yurt başvuru işlemleri de aynı gün başlayarak bir çok üniversite okuyan öğrencinin yurtlara başvurulması sağlanacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından 3 Eylül 2018 tarihinde öğrenciler için hem Üniversite kayıt işlemleri hem de KYK Yurt başvuruları başlamıştı. 

Öğrenciler bir hafta boyunca kayıt işlemlerini yaparken bir çok öğrenci kazandıkları okullara yerleşti ve bölgede bulunan yurtlarada başvuru yaptı. Aşağı yukarı bir haftadır öğrenciler tarafından yapılan işlemler 10 Eylül 2018 (bugün) itibariyle sona ererek artık KYK'nın sonuçları açıklanması beklenecek.

BAŞVURMA YOLLARI NELERDİR

3 Eylül 2018 tarihinden beri KYK yurtlarına başvuru süreçleri geçmiş dönemlerde olduğu gibi yurda gitmeden e-Devlet üzerinden sisteminize giriş yaparak yurt başvurunuzu gerçekleştirebileceksiniz. Son gün 10 Eylül 2018 olarak açıklanan son başvuru tarihine göre bu gece saat 23.59'da sistem kapanarak öğrencilerin yurtlara başvurma süreleri bitmiş olacağı belirtildi.

Öğrenciler e-Devlet sisteminde yer alan bilgileriyle yurtlara başvurucağından sistemsel olarak yapılan işlemlerde bilgi eksikliği olmaması için başvurudan önce kontrol edilmesi gerekmektedir yoksa olası bir yanlış bilgide yurt başvuruları geçersiz sayılabilecektir.

KYK tarafından yayınlanan Yurt Başvuru Kılavuzu için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim