Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile KYK yurt başvurularının başladığını belirtti. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Peki bilmeyen adaylar nasıl başvuru yapabilir? Nerelere tıklamalı ve hangi adımları takip etmeli

E-Devlet Üzerinden Kayıt İmkanı

Kredi ve Yurtlar Kurumunun bünyesinde bulunan yarı özel ya da devlet yurtlarında kalmak isteyen adaylar e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabilir. Üstelik sadece üniversiteyi ilk kez kazananlar değil daha önce ki senelerde üniversiteyi kazanmış adaylar da yurt kayıtlarını yapabilir.
Yurt kaydı yapmak isteyen adaylar öncelikle PTT şubelerinden ücret karşılığında E-Devlet şifresini almak zorundadır. E-Devletten şifresini alan adaylar kurumlar listesinde ki Kredi ve Yurtlar Kurumunu tıklamalıdır. Bulamayan adaylar KYK'nin resmi internet sitesinde ki yönergelere tıklayabilir.

KYK Resmi Site: https://kykbasvuru.kyk.gov.tr/

Yukarıda ki site aracılığı ile aday yine başvurular için E-Devlet sitesine yönelebilir.
16 Ağustos 2016 tarihi üniversiteler için e kayıt tarihinin son günü olduğundan dolayı site oldukça yavaş açılmaktadır bunun için adayların sabırlı olması gerekiyor.

Devam tuşu ile bir sonra ki bölüme ilerleyen adayar karşılarına çıkan yönergeleri adım adım takip etmeli ve tüm bilgileri eksiksiz yazmalıdır. Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci ve aile hakkında diğer bakanlıklar ile araştırma yaptığından dolayı yanlış yazılan bilgileri tespit etmekte ve bu öğrencilere KYK'da kalma şansı tanımamaktadır. Bunun için adayların en dikkatli davranması gereken konu doğru bilgi vermektedir.
Editör: TE Bilisim