Yükseköğrenim öğrencilerinin merakla beklediği başvurulardan bir tanesi de Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurt başvuruları ile burs başvuruları olmaktadır. KYK yurt yedek başvuruları ne zaman, nasıl ve nereye yapılacak?

Asıl ve yedek kyk yurt sonuçları YURTKUR ekranından adaylara duyurulmuştu. Özellikle kazandıkları okulların yurt dışında bulunan ve barınma ihtiyacının önem sahibi olduğu öğrenciler için 2019 kyk yurt sonuçları önem kazanmaktadır. Buna göre yakın zaman içerisinde ilk yerleştirme sonucunda kazanamayan adaylar için boş kalan kontenjanlar yeniden başvuruya açılacak. KYK yedek kontenjandan başvuru yaparak başvuru yapacak olan adaylar için süreç kesin kayıt döneminin sona ermesi ile başlayacak.

Asıl listede bulunan öğrencilerden kaydını tamamlamayan adaylar yerine yedek listeden öğrenci kabul edilecek. ilk üç yerleştirme sonunda kayıt hakkı elde edemeyenler için yeni yedek yerleştirme süreci devam edecek. Ayrıca öğrenciler KYK yurtlarında aylık ücret olarak 168 Tl ödeyecekler. Özel nitelikteki yurtlarda ücret 180 Tl'den başlayacak. 285 Tl fiyata  kadar aylık ücret ödemesi yapılacak. Yurt dışı KKTC için ücretler ise 300 Tl olarak belirlendi.

BAŞVURU TAKVİMİ;

İlk yedek yerleştirme 5 Eylül tarihinde yapılacak. İkinci yedek yerleştirme için ise 9 Eylül tarihi üçüncü  yedek yerleştirme takvimine göre ise 12 Eylül tarihinde olacak. Daha sonraki yedek yerleştirme işlemleri 12 Eylül tarihinden sonraki pazartesi ile perşembe günleri yapılacak.

Kredi Yurtlar Kurumu burs başvuruları ile yedek yerleştirme başvuruları için resmi internet sitesi üzerinden gerekli duyuruları yapacak. Adayların bu duyuruları takip etmeleri gerekli olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim