Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifinde 351 sayılı öğrenim kredileri ve yurt hizmetleri kanununda değişiklik yapılması ile KYK kredisi kullanan 300 bin öğrencinin faizleri silinecek.

Kredi Yurtlar Kurumu KYK kredisi kullanan yaklaşık 300 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren gelişmede adaylar borçların silinmesini istemekteler. Sosyal medya gündemine sık sık gelen, hatta görsel medyada gündeme gelen konulardan olan öğrencilerin geri ödemeli kredi borçları için yeni bir gelişme daha yaşandı. TBMM'de sunulan KYK kredi faizlerin silinmesi, KYK kredisinin faizsiz verilemesi teklifi sunuldu. Şuanda Kanun teklifi komisyonda. Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor komisyonunda bulunuyor. Komisyonda 27 Aralık tarihinde gelen tasarıda bazı detaylar şu şekilde;

300 BİN ÖĞRENCİ KREDİYİ ÖDEYEMEDİ;

Yapılan gerekçe açıklamasında 300 bin kişinin krediler yüzünden yasal takip altında olduğu belirtildi. Özellikle son zamanlarda artan işsizlik ve hayat pahalılığı gerekçe olarak gösterildi. Eğitimlerini ailesinden uzak yerlerde devam ettiren öğrencilerin eğitim hayatlarında ekonomik açıdan zorladıkları ve kredi kullanmak zorunda olduğu belirtildi.

FAİZLER SİLİNECEK Mİ?

351 sayılı yüksek öğrenim kredi ve yurt hizmetleri kanununda yapılacak olan değişiklik 351 kanun mülga 15. maddesi başlığı kredinin faizsiz olması olarak değiştirilmesini ön görmektedir. Öğrenim kredisinin verilen miktar üzerinden faizsiz olarak hesaplanması istenilmektedir. Gelişmeleri an bean aktarmarya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim