Ülkemizde üniversite eğitimi görmekte olan milyonlarca öğrenciye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK her ay burs ile kredi vermektedir. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs ve maddi durumu normal ile iyi arasında olan öğrencilere ise kredi verilmektedir. Bazı öğrenciler aralıklarla KYK kredim yatmadı, KYK burs ücretim yatmadı gibi sorunlar yaşamaktadır. KYK tarafından bu konu hakkında duyuru yapıldı.

Öncelikle burs alan öğrencilerin şöyle bir durumu var ki ortalamalarının belirli bir orandan yüksek olması ve alttan derslerinin ise belirli ders sayısından fazla olmaması gerekiyor bu durumda öğrenciler bursu kesilir. Bu adayların ödemelerinin kesilmesi normal bir durumdur. KYK tarafından diğer konu hakkında açıklama yapıldı.

KYK BURS / KREDİ YATMADI SORUNU

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklama ile her ay kredi ve burs ödemesinin YÖKSİS bilgilerine bakılarak yatırıldığı ve YÖKSİS üzerinden öğrenci bölümünün pasif olan öğrencilerin kredi ya da burs ödemelerinin yatırılmadığı belirtilmiştir. Halen öğrenciliği devam etmekte olup kredi ya da burs almakta olan fakat bu ay ödemesi yatmayan adayların okudukları üniversitelerin öğrenci işlerini araması konu hakkında bilgi vermesi ve YÖKSİS'de ki öğrenci durumlarının pasiften tekrar aktif'e ayarlatılması gerektiği duyuruldu.

Editör: TE Bilisim