Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu KYK burs ve başvuruları ne zaman alınmaya başlanacak? Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada üniversitelerde eğitimlerin yüz yüze başlaması için önümüzdeki günlerde yeni bir karar alınacağını ifade etmişti. Eğitim öğretimde yüz yüze başlamasının ardından öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvuruları ile KYK üzeri burs başvuruları ne zaman açıkanacağı merak konusu haline geldi.

YURT BAŞVURU TARİHİ AÇIKLAMASI;

Resmi duyurular, Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından yapılacak. Sosyal ve ekonomik durumu bakılarak yapılan araştırmalar sonucunda Yurt ve burs başvuruları belirlenecek. GSB kurumundan son açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı.

KYK'dan yapılan açıklamada; "Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. denildi.

KYK BURSU NE KADAR OLACAK?

Burs başvuruları ne zaman alınmaya başlanacak? Burs başvurusu için 21 Ekim 2020 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurular yapılmıştır. Burslarda, gazi ve çocukları, şehit çocukları engelli durumu yüzde 40 olanlar anne ve babası vefat edenler, Aile Sosyal Bakanlığı telefondan ismi yurtlarında barınan eğitimlerini Darüşşafaka lisesinde tamamlayanlar, milli sporcular öncelikli olarak burs alma imkanı sağlanacak. KYK yurt ücretleri ne kadar olacak belli oldu mu? Kredi Yurtlar Kurumu 2019 yılında 168 TL olarak ödeme yapıyordu.  2020 ve 2021 eğitim ve öğretim döneminde bu sene 180 ile 285 tl arasında ödeme yapılması bekleniyor.

KYK yurt ve burs başvurularına ilişkin açıklamalar geldiğinde anında öğrenmek için işin olsa sosyal medya hesapları üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

İŞİN OLSA