Üniversitelerin 2019-2020 eğitim yılına başladığı günlerde özellikle merak edilen konuların başında KYK tarafından lisansüstü eğitim gören öğrencilere verilen burs ve öğrenim kredilerinin ne zaman başlayacağı yer alıyor. Bu kapsamda burs ve kredi başvurularının güz döneminde başlaması bekleniyor. KYK tarafından açıklanacak olan burs ve kredi başvurularının ise üniversitelerin yeni dönem açılışlarından kısa bir süre sonra başlaması gündemde. Geçtiğimiz 2018 yılında ilgili eğitim yılına ait burs başvuruları Ekim ayında adayların erişimine açılmış olmakla birlikte bu yıl da yine Ekim ve Kasım ayları arasında burs başvurularının alınması bekleniyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Yurt ve burs hizmetinden yararlanmak isteyen üniversite öğrenişi adayları KYK tarafından ilanın açıklanmasını ardından e-devlet veya KYK resmi internet sayfası üzerinden yurt ve burs başvurularını gerçekleştirecek. Sonuçlar da yine KYK’nın resmi internet sayfasından adaylara duyurulacak.

KYK Lisansüstü Eğitim Burs ve Kredileri Ne Kadar?

2019 ve 2020 öğretim yılı için belirlenen burs ücreti öğrenim derecelerine göre değişiklik göstermekte olup bu doğrultuda lisans öğrencilerine 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1000 TL, doktora öğrencilerine de 1500 TL şeklinde verilecek. Öğrencilere ödenen bu burslar 2019 yılı için geçerli olup bu ücretler2020 yılı içerisinde artırılacak.Bu kapsamda 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim