Genç topluluğun sosyal medyada çığ gibi büyüyen bir sorunu var! KYK borçları. İşinOlsa.com ekibi olarak bu konuyu dün ele aldık ve KYK borçları silinmelidir, gençlerin üzerindeki bu yük kalkmalıdır diyerek bu kampanyaya destek olduk. Haberimiz ses getirmiş olmalı ki bu gün edindiğimiz bilgilere göre 300 bin gencin KYK borçlarının gecikme faizleri silineceği yönünde. Sistemde kayıtlı 3.9 milyarlık borçların yapılandırılacağı da haberimizde.

Son zamanlarda peş peşe müjdeli haberler veren hükümet, bu günde gençlerin taleplerini dikkate alarak KYK borçlarının gecikme faizlerini sileceğini ve 3.9 milyarlık borcun yapılandırılması için çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.
Yapılan çalışmaya göre öğrencilerden Eylül ayından itibaren artık gecikme faizi uygulanmayacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu'nun yaptığı açıklama da; "Üniversite eğitimi süresince öğrenim kredisi almış ancak mezuniyetinden 2 yıl sonra ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencilere gecikme zammı uygulanıyordu. Eylül ayından itibaren artık öğrencilerden gecikme zammı alınmayacak. Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak" diyerek öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Öğrencilerin mağdur olmaması için gerekenleri yapmaya çalıştıklarını belirten Sinan Aksu; "Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek" diyerek sözlerine devam etti.

1 Milyon 37 Bin Öğrenci Yararlanacak!

Yapılan bu çalışmaların sonucunda öğrenciler kredi faizleri silinmiş şekilde ödemelerini yapabilecekler. Yeni dönemde borcu olanların yapmaları gereken Maliye Bakanlığı'na başvurmak ve gecikme faizlerini sildirmek olacak.
Bakanlığa müracat ile ödeme planı yeniden oluşturulacak ve yeni ödeme takvimi de belirlenecek.Bu düzenleme faaliyete geçtiğinde ise 1 milyon 37 bin gencimiz bu hizmetten faydalanacak. Gençlerimizin 3.9 milyarlık borcu yeniden yapılandırılmış olacak.

Faizlerin Silinmesi ve Yapılandırma Yeterli Olacak Mı

Dün yaptığımız haberimizde gençlerin işsizlik sorunu çektikleri için KYK borçlarını ödeyemediklerini ve 2 yıl sonra gecikme faizi uygulandığını ve hatta bir süre sonra e-Devlet'te vergi borcu olarak göründüğünden bahsederek bu sorunu dile getirmiştik. Bu gün yapılan açıklamalarda ise sadece gecikme faizinin silineceği ve yeni ödeme planı yapılacağı şeklinde çalışmaların olduğuna haberimizde yer verdik.

Gençlerin hükümetimizden talebi faizlerin değil KYK borçlarının tamamnının silinerek üzerlerindeki bu yükten kurtulmak istemeleridir. İşsizlik sorunu çeken gençlerimizin üzerlerine bir de KYK borcu yük olmalalıdır!

Malesefki faizlerin silenerek ana paranın hala gençlerin üzerinde yük olarak kalması yeterli olmamıştır. Daha köklü çözümlerin olması dileği ile...

İŞİNOLSA.COM

Editör: TE Bilisim