Ülkemizde her sene bir milyondan fazla öğrenci üniversiteyi kazanırken bu öğrencilerin büyük bir bölümü Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilen kredileri almaktadır. Krediler 4 sene boyunca alınmakta ve öğrenciler üniversiteyi bitirdikten en geç 2 sene sonrasında tekrar ödemeye başlamaktadır. Corona virüsü salgını ülkemizde 11 Mart tarihi itibari ile görüldü. Bu tarihten sonra Türkiye önemli derecede ekonomik anlamda değişiklikler olurken çok sayıda kişi işsiz kaldı. Buna göre KYK borçlarında yapılması gereken 3 muhtemel durum detaylı bir şekilde aşağıda açıklanmıştır.

1-) Borçların Ertelenmesi

Bir çok gencin korona virüsü sebebi ile işsiz kalması ve işçi alan firma sayısı neredeyse tabana indiği için iş bulmakta zorluk çekenlerin sayılarının da artması sebebi ile borçların ileri bir tarihe ertelenmesi beklenmektedir. Örneğin Mart ayında ödenecek olan taksitlerin daha ileri bir tarihe ertelenmesi ön görülüyor.

2-) Borçların Yapılandırılması

Borçları ödeme konusunda sorun yaşayanlar için borçların yapılandırılması bekleniyor. Borçlar nasıl yapılandırılır bilinmiyor ancak yasal faizininin silindikten sonra kalan borç üzerinden ödemelerin yapılması ön görülüyor.

3-) Borçların Silinmesi

Milyonlarca kredi alan öğrencinin en büyük temellisi borçların silinmesi durumudur. Özellikle virüsün ülkemizde bulunduğu şu dönemler içerisinde öğrenciler müjdeli haberin verilerek borçların silindiğini öğrenmek istiyor ancak bu konuda resmi bir adım atılmadığı için şu anda net bir gelişme bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim