KYK borç ertelenmesi ile silinmesi TBMM gündemine sunulan bir kanun teklifi ile yeniden gündeme geldi.

Yükseköğrenim öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak ve kültürel ve aktivitelerine destek olması amacıyla başvuru yapan öğrencilere daha sonra geri ödemeleri olarak verilen krediler için önemli gelişme yaşandı. Bilindiği gibi Yükseköğrenim öğrencilerinin aldıkları KYK borçları daha sonra işe başladıklarında geri ödenmeye başlanıyor. İşsizlik oranlarının artması ve mezunların istedikleri işe başlayamaması ya da daha sonra işsiz kalması, borç yükünün fazla olması geri ödemede zorlanan pek çok öğrenci erteleme imkanlarından yararlanmak ya da borç silinmesini istiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine daha önce de bir kanun teklifi sunulmuş ve pek çok mezun kredi borç yükünden kurtulmak istediğini aktarmıştı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclise bir kanun teklifi sundu. Buna göre Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kanununda değişiklik yapılmasına dair bir kanun değişikliği teklifi yapılması istenildi ve Kanun teklifinde ise borçların işe aşlamanın ardından 3 yıl sonrasına ertelenmesi istenildi. Bir işe giren ve yeniden işsiz kalan borçlular için de ertelenme yapılmasını öngörüyor. Buna göre 342 bin 282 öğrencinin 95 Milyon 28 kredi borcu bulunuyor.

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

TBMM'ye sunulan kanun teklifinde kredi kullananların borçlarının faizsiz bir şekilde ertelenmesini işsiz kalanların ise yine erteleme yapılması talep ediliyor. KYK Borç silinmesi konusunda ise henüz bir adım bulunmuyor KYK borçlarının silinmesi konusundaki yorumlarını bizimle paylaşabilirsiniz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim