Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Kredi Yurtlar Kurumu KYK öğrenim kredisi alarak öğrenimlerinde kullanan ve geri ödeme yapmakta zorlanan yaklaşık 390 bin kişinin sorunları konuşuldu.

Bilindiği gibi iki yıllık veya dört yıllık üniversitede okuyan yüksek öğrenim öğrencileri, gerek sosyal ve kültürel aktivitelerinde kullanmak, Öğrenim giderlerine destek olmak amacıyla geri ödemeli olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumunun kredisini alarak öğrenimleri boyunca alabiliyor.

KYK borç sorgulama için: https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do

KYK BORÇ SİLİNMESİ VE YAPILANDIRILMASI TBMM GÜNDEMİNDE;

TBMM'ye araştırma önergesi veren Bursa Milletvekili, Erkan Aydın KYK borcu bulunan ve ödemekte zorlanan kredi borçlularının sorunlarını anlattı. Yükseköğrenim öğrencilerinin henüz işe girmeden daha kredi borçlarından dolayı zor durumda kaldıklarını aktardı. Üniversiteden mezun olan ve iş bulamayan öğrencilerin bir süre sonra borçlarının iki katına ulaştığını aktardı. Milletvekili Aydın Anayasanın 49. maddesinden örnek veren konuşmasına devam etti ve işsizliğin önlenmesi, çalışanların korunmak ve desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMALAR;

Futbol kulüpleri için yapılan ödemeler gibi iki yıl geri ödemesiz üniversiteden mezun olan gençlere de yararlandırılmasını istedi. Büyük firmalara yapılan borç yapılandırmaları gibi KYK borcu bulunan gençlere de kolaylık sağlanması için çalışma yapılmasını gerektiği ifade edildi. TMM'de bir çok milletvekili söz alarak KYK borç silinmesi ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Yapılan görüşmelerin sonucunda araştırma önergesi için Mecliste oylanması sonucu önerge reddedildi.

KYK borcu bulunan pek çok aday sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışmaktalar. Bu konuda kyk borç ertelenmesi, kyk borç silinmesi son dakika 2019 gelişmelerini aktarmaya devam ederken, yapılan paylaşımlarda silinmesini isteyen olduğu kadar borçların silinmesini ve yapılandırmasını istemeyenlerinde çok fazla olduğunu söylemek mümkün. Sizde konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA