Kuzey Kore bilindiği üzere son aylarda neredeyse tüm dünya ülkelerine kafa tutmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri ile arasında yaşanmakta olan sorunlar giderek büyürken Kuzey Kore tarafından geçtiğimiz hafta kamuoyuna öyle bir duyuru yapıldı ki herkes şok oldu.

Buna göre Kuzey Kore'nin Amerika Birleşik Devletlerine bağlı Guam'a füze saldırısı için planların yapıldığı ve tüm planların Ağustos ayının ortasında hazır olacağı belirtilmişti. Merakla beklenen gün geldi ve Kuzey Kore'den yeni bir duyuru daha yayımlandı.

PLANLAR HAZIR ABD'Yİ İNCELİYORUZ

Kuzey Kore tarafından yapılan yeni açıklama da ABD'ye bağlı Guam'a füze saldırı planlarının hazır olduğunu duyurdu. Ancak Kuzey Kore'nin Guam'a füze saldırısının hemen yapmayacağı belirtilirken ABD'nin tüm hareketlerinin incelenmeye alındığı ve olası bir durumda Kuzey Kore'nin tereddüt etmeden Guam'ı vuracağı belirtildi.

ABD JET YANIT VERDİ

Amerika Birleşik Devletleri tarafından Kuzey Kore'nin açıklamasına jet cevap verildi. Buna göre ABD, Kuzey Kore'nin füze fırlatması ile kısa sürede savaş çıkacağı ve ABD'nin karşılık vereceği belirtilirken Kuzey Kore tarafından fırlatılacak olan füzelerin Guam'a doğru gittiği tespit edilirse bu füzelerin havada imha edileceği ve Guam'a hiçbir füzenin düşmeyeceği duyuruldu. Gerilim giderek tırmanıyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim