Türkiye'nin farklı yerlerinde görev yapmakta olan yüz binlerce taşeron işçi için yeni bir süreç başlıyor. Buna göre taşerona kadro başvuruları sonuçları kurumlara göre duyuruldu ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde anlık olarak duyuruları takip ettik sizlere ilettik.

Taşerona başvuru sonuçlarında çoğu aday olumlu sonuç alırken bazı adaylar sebeplerden dolayı olumsuz sonuç aldı. Buna göre olumlu sonuç alan adaylar taşerona kadro sınavına tabii tutulacaktır. Peki kurumlara göre taşerona kadro sınavları ne zaman yapılacak? Taşeron sınav tarihi belli oldu mu?

TAŞERONA KADRO SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Kurumlara göre taşerona kadro sınavları ne zaman yapılacak? Buna göre adayların sınav tarihlerini öğrenebilmesi için kurumlarının resmi internet sitesini takip etmesi gerekmekte olup yine İşin Olsa ekibi olarak bizlerde kurumların açıklamalarını takibe aldık.

Kurumlara göre sınavlar 3 Mart 2018 tarihi itibari ile başladı ve sınavların 22 Mart 2018 tarihine kadar yapılması ön görülmektedir. Taşeron işçilerin bu sınavdan geçebilmek için 50 ile üzerinde puan alması gerekmektedir. Peki sınavda neler soruluyor? Buna göre sınavda adaylara meslekleri ile ilgili kolay sorular sorulacaktır. Yani sınav eleyici usul ile yapılmayacak sadece adayın meslekleri ile ilgili bilgiye sahip olup olmadığı kontrol edilecektir.

Editör: TE Bilisim