Her bölümüyle ayrı bir sansarsyona imza atan Türkiye'nin sevilen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, konseptine, tapınakçıları, dünyaya hüküm salan gizli güçleri ve hanedanlıkları kattığı bir dönemde yeni bir ülke iddiası ile çıka gelen "Dark Reaver" isimli gizli kurumu kuran bir kişi, akıllara yeni kurulan Liberland isimli ülkenin kurucusunu getirdi. Öte yandan, Reaksiyon isimli dizide benzer "Black Reaver" isimli bir oluşumdan söz edildi, acaba iki popüler dizide işlenen ve Reaver köküne dayanan böyle mi örgüt var mı yoksa bu tamamen senaristlerin uydurduğu ütopik bir şey mi? Sosyal medyada tartşma konusu oldu. Peki, yeni kurulan Liberland nasıl bir ülke.

Yeni Kurulan Liberland Ülkesi

Balkanlar'da kurulan bu dünyanın en genç ülkesi, Hırvatistan ile Sırbistan ülkeleri arasında bulunan bağımsız bir kara parçası üzerine kuruldu. Kurucusu olan Vit Jedlicka, ülkeyi sadece 7 kilometrekarelik küçük bir alana konuşlandırdı. Kurulan yeni ülkenin izleri sürerken, dizide böyle bir konu işlenmesi, insanların akıllarına acaba bu ülkeye atfen hazırlanmış bir senaryo mu sorusunu getirdi. Ancak, Liberland kurusucu olan Vit Jedlicka, vadideki gibi o kadar güçlü bir yapıya sahip olmasa gerek ki, geçtiğimiz aylarda Tuna nehrinden Liberland isimli ülkesine geçerken, Hırvat polisleri tarafından göz altına alındığı biliniyor. Tabi olayların arkasında başka şeyler de olabilir. 13 Nisan tarihinde kurulan yeni ülkeye ise vatandaşlık kayıtları internet üzerinden online olarak yapılıyor. Vadide işlenen yeni kurulması istenen ülkenin bu ülke olup olmadığı merak konusu, ancak kesin olan bir şey varsa o da Vadi'nin pek çok kere gerçek hayattaki konuları işlediği.

Liberland'ın Özellikleri Neler?

Ülke cumhurbaşkanının yaptığı açıklamaya göre ülkenin bayrağının arkasında bulunan sarı tonu, kapitalizmi simgelerken, çekilmiş siyah şerit, buna karşı duruşu simgeliyor. Bayrağın ortasında bulunan ağaç, bereketi simgelerken güneşte yeni kurulan ülkenin enerjisinii sembolize ediyor. 

Gene Vit'in açıklamalarına göre, ülke nüfusu maksimum beş bin kişiyi kaldırabilirmiş, bu beş bin kişi titizlikle seçilecekmiş. Ülkenin ilk anayasası da hazır durumda. Ülke, Avrupa'nın göbeğinde kurulmasına rağmen, AB'ye katılmayı istemediklerini belirten bir cumhurbaşkana sahip.

Kurtlar Vadisi ile Bağlantısı

Kurtlar Vadisi Pusu'nun sıkı takipçileri bilir, sezonu tüm KGT elemanlarını diziden çıkararak başlayan senaristler, bu görevi de yeni bir ülke kurmak isteyen "Gölge" ismindeki adama yaptırıyor. Gölge'nin amacı, tapınakçıların sahip olanının hanedanlar üzerinde büyük bir güce kavuştuğu asayı ele geçirmek. Nitekim bunu da başarıyor ve asa karşılığında yeni kurmak istediği ülkenin haritasını kanla mühürletiyor. Bir başka deyişle onay verdiriyor. Buraya kadar her şey normal aykırı olan kısım, vadi durduk yere neden böyle bir konuyu işledi? Tamamen tesadüf mü yoksa ortada bir bağlantı var mı? Bu işte merak konusu, sanırım cevabı da ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Editör: TE Bilisim