Temmuz ayının sonu itibari ile Müslümanlarca kutlanacak olan Kurban Bayramı ibadetini yerine getirmek için milyonlarca vatandaş kurban pazarlarında, marketlerde ve kesim yerlerinde fiyat araştırması yapmaya başladı. Özellikle korona virüs salgını sebebi ile kesim şartlarının değişmesi ile birlikte vatandaşlar en uygun kurbanlığı en uygun fiyat ve kesim avantajına sahip yerlerden almak istemekle birlikte başta büyük marketler olmak üzere birçok firma uygun ve avantajlı tekliflerini vatandaşa sunmuş durumda.

Konu ile ilgili olarakDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğiaçıklamasını yaptı. Peki BİM, A101 ve diğer büyük marketlerin kurbanlık fiyatları ne kadar, işte detaylar.

Migros Kurbanlık Fiyatı

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde şubesi bulunan Migros tarafından hem büyük hem de küçük baş kurbanlık teklifi verilmekte olup bu doğrultuda en az 12 kg gelen koç kurbanlığın fiyatı bin 445 TL, en az 16 kg gelen koç kurbanlık bin 585 TL, en az 21 kg gelen 1/7 büyükbaş hisse bin 825 TL olarak yer aldı.

A101 Kurbanlık Fiyatları

A101 tarafından da kurbanlık satışı yapılmakta olup bu noktada market tarafından 1/7 hissesi olan ve en az 20 kg gelen büyükbaş bir kurbanlığın fiyatı bin 495 TL, en az 16 kg gelen Karaman kurbanlık koçun fiyatı ise bin 295 TL olarak katalogda yer aldı.

Carrefoursa Kurbanlık Fiyatı

Market tarafından satışa sunulan kurbanlık fiyatları ise şu şekilde: 1/7 hisseli en az 20 kg gelen büyükbaş kurbanlık fiyatı bin 690 TL, en az 18 kg gelen koç kurbanlık fiyatı ise bin 540 olarak belirlenmiş bulunuyor.

BİM Kurbanlık Fiyatı

BİM tarafından henüz kurbanlık satışına ilişkin bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte ilerleyen günlerde satışa ilişkin katalog yayınlanması muhtemel.

Kurban Pazarı Fiyatları

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini bildirmiş olmakla birlikte kurban pazarlarında küçükbaş kurbanlık bin ile bin 500 TL arası, büyükbaş ise en az 8 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

Editör: TE Bilisim