Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olmayacak. Fakat yeni yapılan açıklamaya göre bayram tedbirli için bazı düzenlemeler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün cuma namazı sonrası yaptığı açıklamalarda kurban bayramının kısıtlama olma ihtimalinin bulunmadığını ifade ederek, sokağa çıkma yasağına son noktayı koydu. Dünya genelinde etkisini gösteren korana virüsün Türkiye'de yayılma hızını azaltmaya yönelik olarak yeni tedbirler olmayacağı konusunda Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay son dakika açıklaması yaparak birtakım düzenlemelere işaret etti.

KURBAN BAYRAMINDA YENİ TEDBİRLER GELİYOR!

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Gazeteci Abdülkadir Selvi ile yaptığı röportajda Kurban bayramında yasak olup olmayacağı sorusunu şu şekilde cevaplandırdı; Bilim Kurulu değerlendirmelerinin alınmasının ardından Kabine Toplantısında görüşmeler gerçekleştirileceğini ifade etti. Fakat şehirlerarası kısıtlama ya da sokağa çıkma yasağının kesinlikle düşünülmediğini açıklığa kavuşturdu. Buna karşın kurban kesimi ile alakalı yeni düzenlemeler ve tedbirler hazırlandığı ifade edildi.

Kurban kesimi yapacak vatandaşlar için yapılacak düzenlemelerin kalabalıkların oluşmasını engellemeye yönelik olacak. Sosyal mesafe, hijyen kuralları maske olacağım ifade edildi. Bayramda eski bayramlar gibi yoğun kalabalıkların olmaması konusunda yeni bir sistem getirilmesi gündeme geldiği ifade edildi. Merak edilen bir konu ise kurban kesimi nasıl yapılacak? Büyükşehirlerde  bayram günleri kesimler için uzun kalablıklar oluşmakta ve hisse ile kesim yapacakların bu yoğunluğu gün boyunca yaşamaktalar.

Sizce Kurban kesiminde alınması gereken tedbirler neler olmalıdır? Yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim