Koronavirüs önlemleri kapsamında Bartın ilinde  bayramlaşma faaliyetleri ve toplu etkinlikler yasaklandı. Geçtiğimiz günlerde Karabük Valisi Fuat Gürel yaptığı açıklamalarda  İl genelide vaka sayılarının artışının önlenmesine yönelik olarak alınan tedbirlerden bir tanesi de Kurban bayramında toplu bayramlaşmaların toplu etkinliklerini yasak olacağı açıklaması geldi.

Yeni Bir açıklamada Bartın Valisi Sinan Güner tarafından açıklandı. Bu kapsamda Kurban bayramına sayılı günler kala Bartın genelinde toplu etkinlikler toplu bayramlaşma ve faaliyetler yasaklandığı açıklandı. Vali Güner gazeteciler ile bir araya gelerek toplantıda bazı açıklamalarda bulundu. İl pandemi Kurulu, il hıfzıssıhha Kurulu tarafından kurban bayramı ile ilgili kararların açıklandığını ifade ederek kurbanlık satışlarında hayvan başında bir kişi bulunacağına açıkladı. Yeni kararlar için pazartesi bir toplantı daha yapılacak.

BAYRAMDA 2 İLDEN ETKLİK YASAĞI

Koronavirüs önlemleri kapsamında önceki yıllarda yapılan toplu faaliyetlerin bu sene yasak olacağını ifade ederek. Önemli kararların 24 Temmuz tarihinde Pazartesi günü yapılacak toplantıda alınacağını ifade etti. Yeni tedbirler olduğunda açıklamaya devam edeceğiz. Böylece Türkiye genelinde bayramlaşma ve etkilik iptali açıklanan il sayısı iki oldu. Diğer illerden gelecek açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim